Velmi mě zaujalo, proč by se měl učit Islám na německých školách, když se dozajista ne všude vyučuje křesťanství. Informovanost je určitě důležitá, ale přeci jenom dle mého názoru jde o falešné náboženství, tak by křesťan měl rozlišovat komu slouží…
Můžeme tedy očekávat do budoucna společné bohoslužby s muslimy? Míří až sem liberální ekumenické snahy?
Myslím si, že je již dost složité chápat ekumenickou soudržnost i s katolíky, protože v jejich věrouce je tolik věcí odporujících písmu, že ani dobré skutky a osvícenost některých lidí v této církvi nemohou vyrovnat duchovní bídu, modlo - služebnictví…
A další otázkou je, proč tito lidé zůstavají v institutu zlatých talárů, odpustků. Evangelíci jsou dnes skoro kosými bratry? Pevně doufám, že ne a jsou stále lidi, kteří berou učení našeho pána vážně a také vědí, proč zde byla reformace. Církev se musí reformovat v podstatě neustále a upevňovat své ovečky v pravdě a následování Krista.
Určitý etický kodex by člověku zdravé víry, měl automaticky říci, že nynější situace je žalostná. Nemohu uvěřit, že se většina duchovních řídí písmem a Božím vedením, protože to co nabízí většina církví v ČR je prázdnota duchovního bytí. Přesto, že mám některé lidi velmi rád, chybí mi zde taková ta obyčejnost přímé cesty.
Učení našeho pána se nedá překrucovat, nebo z něj vzít jen něco, vymluvit se na kontext doby apod. Vzdalujeme se a Bohu je to líto!!!