Omlouvám se, ale otázku soboty jsem hledal na internetu a otevřel se mi tento web. Přečetl jsem ty čtyři dlouhé roky diskuze. Pochopil jsem, že tato otázka vyvolává u křesťanů neskutečný velký spor!! Že by bible měla pravdu ohledně proroctví? Vypadá to tak. Sobota a neděle rozpóluje tento svět na dva tábory. Tak jsem to viděl v tomto diskuzním fóru. Kam budu patřit já a ty? To zůstává na osobním rozhodnutí. Bůh nechává svobodnou vůli. V tom je ta Jeho láska k nám. Ale je jisté podle bible:
Boha se boj, přikázání Jeho zachovávej, nebo na to člověku všechno záleží. Poněvadž všeliký skutek Bůh přivede na soud, i každou věc tajnou, buďto dobrou nebo zlou.(
Kazatel 12,13-14)
A aj přijdu brzo a odplata má se mnou, abych odplatil jednomu každému podle skutku jeho. Blahoslavení, kteří zachovávají přikázání Jeho, aby měli právo k dřevu života a aby branami vešli do města. (Zjevení Jana 22,12.14)
Ještě jsem ohledně soboty a neděle našel video s přednáškou o zákoně. Tu je odkaz
https://www.youtube.com/watch?v=hU3dYApLDpo
Přeji vám důsledné hledání, neb jak jsem pochopil, je to otázka mého věčného života.