Môj milý bratu.
Veľmi pekne ďakujem za moc krásne slová.
Vidieť, že ste ich "dolovali" z hĺbky svojho srdca.
Premýšľam o Vašej otázke.
Moje motivácie sa väčšinou striedajú z viacerých zdrojov Božieho slova, ktoré ku mne prehovára.
Napr. niekedy je to
Mt 7,1-2: "Nesúďte, aby ste neboli súdení, lebo akým súdom súdite vy, takým budete súdení, a aku mierou meriate vy, takou bude aj vám namerané." Teda moje pohnútky sú často čisto sebecké. Podobne i
Mt 7,12: "Preto čokoľvek chcete, aby vám ľudia činili, čiňte aj vy im." Alebo čo človek rozsieva, to bude aj žať.
Posúvajú ma však texty,ktré hovoria o motivácii Pána Ježiša: "bolo Mu ľúto zástupu…"
Samozrejme som si vedomá aj textov ako napr.:
Mt 10,34: "Nenazdávajte sa, že som priniesol mier na zem; nepriniesol som mier, ale meč.Lebo prišiel som rozdvjiť syna s otcom, dcéru s matkou, nevestu so svokrou."
Môj ordinačný text však pred viac ako 20 rokmi bol jednoznačný: "Ajhľa, posielam vás ako ovce medzi vlkov. Buďte teda opatrní ako hady a prostí ako holubice."
Mt 10,16.
Osobne som prijala poslanie, ku ktorému ma Pán Boh postupne viedol - odovzdávať, rozsievať Jeho lásku.
V doterajšom živote i službe som už vyčerpala odvzdávania zákona, a musím sa priznať, bola som v tom usilovná, v druhej polovici života už musím odovzdávať naplnenie zákona - milovať Božou láskou, prinášať pokoj a lásku.