Naprosto souhlasím, že věřící společenství potřebuje, ale ta závorka se středníkem na konci není vůbec na místě. Snad nechcete někomu, kdo má vlastní názor, namlouvat, že
ČCE je jedinou, v nejlepším případě, jednou z možných alternativ. Ve svém úvodním příspěvku jsem hovořil, doufám, zcela jasně. Jde o mederní, svobodný, samostatný názor. A ten se v
ČCE ani v žádné jiné křesťanské církvi nenosí. Víra v Boha je totiž možná i bez vykupitelské oběti Ježíšovy, bez zázraků, o kterých se v křesťanských církvích nediskutuje a je nutno je bez pochyností přijmout, bez nalinkovaného nebe, pekla a očistce atd. další si dosaďte sám. Takže snad si již rozumíme. Víra není jako houska na krámě, tu si nelze koupit, dostat nebo si jí nechat z kazatelny vysvětlit. To je hluboce niterný problém každého, kdo žije nějakou formu spirituality. Jsem ochoten pouze připustit, ře lidové náboženství, jakým je právě křesťanství a které bylo vytvořeno právě pro co nejširší okruh "spotřebitelů" (ne ovšem Ježíšem), plně vyhovuje každému, kdo nechce nebo není schopen samostatně promýšlet svůj vztah k Bohu a hledat pravdu. V tomto směru ho lze akceptovat, ale vadí mi, když křesťané tvrdí, že dostali od Pána Boha patent na rozum a všichni ostatní, kteří to vidí poněkud jinak, jsou úplně vedle.