Bratře Ladislave,
nevím co to melete za nesmyslná přirovnání? Proč byste měl schvalovat moje soužití s manželkou? Bůh stanovil manželské soužití jako svaté, je dokonce považované některými denominacemi jako svátost, tzn. akt budující víru. Jak si tedy vůbec dovolujete toto srovnávat s "jinými podobami" sexuálního života?
Odpovím Vám- jste nasáklý filozofií postmodernismu, stejně jako mnoho dalších lidí.
Jednoduše- ať si každý dělá co chce, to co si myslí že je dobré a dělá radost tak je v pořádku atd… hlavně nikoho neurazit, že?
To Vaše "trefné" přirovnání homosexuál-žid ani nebudu komentovat.
Homosexuální jednání samozřejmě proti přirozenosti je a nic nemění fakt, že se v přírodě vyskytuje. Mohl byste vědět, že příroda je , stejně jako člověk, porušená.
Co na festivalu káže Halík a Putna nijak nekomentuji- pokud je to v souladu se zdravým křesťanským učením- pak jenom dobře. Ostře však vystupuji proti účasti
ČCE na této akci,
protože v minulých letech byl Martin ve zdi zneužit k velmi pobuřujícím "kázáním".
Proto je to naprosto nepřijatelné takto dále pokračovat a naprosto stačí videa z jejich ohavného pochodu.
A opět mě osočujete, že nemám prostudovanou medicínskou a psychologickou souvislost.
-Těm jsem naproti Vašemu tvrzení věnoval spoustu času, ne se vším se ale ztotožňuji.
Biblické stanovisko je zde jednoznačné, i když se jej snaží sektáři v našich řadách již roky relativizovat, tak nic neumenšuji na jeho aktuálnosti a "neduhovosti".