Jenom kratce k te misijni strategii. Ja myslim, ze jsem to falesne nepochopil: bratr Dospiva nam sem dokonce nalinkoval trinactistrankovy priklad toho, jaky format si plusminus predstavuje. Tento elaborat by klidne byval mohl vzniknout v nejake reklamni agenture: je tam rozbor cilove skupiny z demografickeho hlediska, je tam analyza soucasneho pokryti trhu (str. 4), je tam rozpracovani strategie do kratkodobeho, strednedobeho a dlouhodobeho horizontu, je tam (na strane 7) vyjadrena potreba udelat pruzkum za ucelem lepsiho zacileni misijnich aktivit.
Ja se priznam, ze si podobny elaboraty kolikrat i s chuti prectu, ve statistickych udajich se prehrabuju rad a myslim si, ze v nich je spousta zajimavych informaci. Ale stejne mi porad neni jasny, jak je report tohoto typu relevantni misijnimu usili memu nebo i meho sboru, ani si nedokazu predstavit, ze zrovna vydavani takovych reportu by pomohlo CCE z ty krize. Stejne se tam nakonec clovek docte, ze misie je povinnosti cirkve podle Mt 28:19 a ze zalezi na mistnich podminkach.
Jinak, ja jsem mimochodem konvertita a do liberecke CCE jsem prisel zcela zvenku, mimo vsechny evangelicke rody a rozrody a prijali me moc pekne. Tak to je jedno takove osobni svedectvi na zaver (z nehoz se samozrejme nic obecneho vyvozovat neda, ale napsal jsem ho "for the record").